ingrediënten
2 komkommers, biologisch
200 ml magere naturel yoghurt
2 teentjes knoflook
1 theelepel komijnpoeder
1 eetlepel olijfolie
zout
peper
bereiding
Was de komkommers en verwijder de uiteinden. Snijd de komkommers in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes met behulp van een theelepel. Snijd de komkommers in blokjes. Pel de knoflook en snijd in plakjes.
Verwarm in een pan de olie en fruit de knoflook een minuut op laag vuur. Voeg de komkommerblokjes toe en het komijnpoeder.
Bedek de ingrediënten met water, breng aan de kook en laat het op matig vuur 15 minuten koken.
Puree de komkommer met de yoghurt en een deel van het kookwater tot een soep met een dikte die je graag wilt.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep lauwwarm.
Tip voor de familie
Voeg aan ieder schaaltje een eetlepel magere 0% vet roomkaas toe